Acasă » 2015 » Noiembrie » 8 » Informatii despre compresorul de frigider si compresorul aer conditionat
19:52
Informatii despre compresorul de frigider si compresorul aer conditionat

Informatii despre compresorul de frigider si compresorul aer conditionat

 

 

Compresoare frigorifice și compresoare de aer condiționat oferă aer condiționat, pompare căldură, și de refrigerare pentru instalații și echipamente de mari dimensiuni. Ei folosesc compresia pentru a ridica temperatura unui gaz de joasă presiune, și, de asemenea, îndepărtarea vaporilor de la vaporizator. Cele mai multe compresoare frigorifice (compresoare refrigerant) sunt unități mari, mecanice care formează inima răcire industriale, încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) sisteme. Multe compresoare de aer condiționat sunt, de asemenea dispozitive mecanice pe scară largă; Cu toate acestea, aceste compresoare sunt proiectate special pentru sisteme de aer condiționat și nu oferă funcții de încălzire sau ventilație. 

Compresoare de agent frigorific de lucru prin luarea de gaz de joasă presiune la intrarea și comprimarea-l mecanic. Diferite tipuri de mecanisme de compresie sunt ceea ce diferenția compresoare (discutate mai jos). Aceasta compresie creează o temperatură ridicată, gaz înaltă presiune - un pas esențial în ciclul de refrigerare general.

Ciclul de refrigerare

Ciclul de refrigerare sau ciclu pompă de căldură este modelul care descrie transferul de căldură din regiunile de temperatură mai scăzută în regiunile de temperaturi mai ridicate. Ea definește principiile de funcționare din spatele frigidere, aparate de aer condiționat, încălzitoare și alte dispozitive "de pompare de caldura".

Această diagramă prezintă o imagine de ansamblu vizual al ciclului de refrigerare:

 

Ciclu de refrigerare


Literele AD indică diferitele componente ale sistemului. Numerele 1-5 indică diferitele state fizice ale fluidului frigorific in timp ce trece prin sistem.

 

 • De stat 1 este starea după frigorific trece printr-un vaporizator (D), în cazul în care aerul cald încălzește lichidul și îl convertește la vapori complet.
 • Stat 2 este starea după fluidul trece printr-un compresor (A) care mărește presiunea și temperatura fluidului de până la supraîncălziți niveluri.
 • Statele 3 și 4 sunt atunci când fluidul trece printr-un evaporator (B), care transferă căldura în mediul ambiant și condensează fluidul la lichide.
 • Stat 5 este starea după fluidul trece printr-un dispozitiv ventil de expansiune sau de dozare (C), care duce la scăderea presiunii fluidului.Aceasta răcește fluidul și ulterior se transformă lichidul într-un amestec lichid / vapori.

Acest video oferă explicații suplimentare din ciclul de refrigerare

 

:

 

Video Credit: Aflați Enginering

Temperatură și presiune de entropie-entalpie diagramele sunt adesea folosite pentru a construi și să descrie aceste sisteme. Acestea definesc proprietățile fluidului în diferite etape ale sistemului.

Diagrama de mai jos ilustrează temperatură-entropie un ciclu tipic de refrigerare:

 

Diagrama entropie temperatură

 

Diagrama de mai jos arată o presiune-entropie a unui ciclu tipic de refrigerare:

 Diagrama entalpie presiune

Tipuri de Compresoare

Există un număr de diferite tipuri de compresoare utilizate pentru refrigerarea și aer condiționat. Cum ar fi pompe, "pompe de căldură", toate pot fi clasificate fie ca prima deplasare pozitivă sau deplasare non-pozitiv (centrifugal). Compresoare volumetrice pozitive au camere care scad în volum în timpul compresiei, în timp ce Compresoare volumice non-pozitive au camere cu volum fix. Dincolo de această distincție, fiecare tip diferă în funcție de mecanismul său specific de compresie de lichid. Cele cinci tipuri principale de compresoare sunt piston, rotative, cu șurub, de parcurgere, și centrifugal.

 

Compresoare cu piston
Compresoare cu piston, compresoare cu piston, de asemenea, numit, utilizați un aranjament cu piston și cilindru pentru a oferi forță de compresiune - cum ar fi motoarele cu ardere sau pompe cu piston. Mișcarea alternativă a pistonului din cauza alimentare externă comprimă agentul frigorific în interiorul cilindrului. Compresoare cu piston au un cost inițial redus și o simplă ușor de instalat de proiectare,. Acestea au o gamă largă putere și poate atinge presiuni extrem de mari. Cu toate acestea, ele au costuri mari de întreținere, potențiale probleme vibrationale, și nu sunt de obicei proiectate pentru a rula în mod continuu la capacitate maximă.

 

Piston Compresor Funcționare


 

 

 

Compresoare rotative

Compresoare rotative au două elemente rotative, cum ar fi unelte, între care agentul frigorific este comprimat. Aceste compresoare sunt foarte eficiente, deoarece acțiunile de a lua în agent frigorific și comprimarea agentului frigorific loc simultan. Ei au foarte puține piese în mișcare, viteze de rotație scăzute, costuri inițiale și de întreținere reduse, și sunt iertați în medii murdare. Cu toate acestea, ele sunt limitate la volume mai mici de gaz și produc o presiune mai puțin decât alte tipuri de compresoare. 

Diagrama de mai jos prezintă funcționarea compresorului rotativ cu palete.

 

Rotary Vane Compresor 

 

 

Compresoarele elicoidale

Compresore elicoidale folosesc o pereche de rotoare elicoidale sau șuruburi care angrenează împreună pentru a comprima frigorific între ele. Ele pot produce o presiune mare pentru o cantitate mică de gaz si consuma mai putina energie decat compresoarele cu piston. Ei au redus la costuri medii inițiale și de întreținere și câteva piese în mișcare. Cu toate acestea, ei au dificultăți în medii murdare, viteze de rotație mari, și speranța de viață mai scurte decât alte modele.

 

Funcționare compresor cu șurub


 

 

 

Compresoarele Scroll

Compresoare Scroll utiliza două discuri spirale compensate imbricate împreună pentru a comprima frigorific. Discul superior este în staționare, în timp ce se deplasează mai mici de disc în mod orbital. Compresoarele Scroll sunt liniștite, unități de buna operare-cu câteva componente în mișcare și cea mai mare rata de eficiență a tuturor tipurilor de compresoare. De asemenea, ele sunt mai flexibile pentru manipularea frigorifici din lichidul. Cu toate acestea, design cât mai complet ermetice, compresoare scroll nu poate fi ușor reparate. De asemenea, ei de obicei nu se poate roti în ambele direcții. Compresoare Scroll sunt frecvent utilizate în sistemele de aer condiționat de automobile și Chillere comerciale.

 

Compresor scroll 

Compresoare centrifugale 

Compresoare centrifugale folosi acțiunea de rotație a unui rotor de a exercita forța centrifugă pe agent frigorific în interiorul unei camere rotunde (volute). Spre deosebire de alte modele, compresoare centrifugale nu funcționează pe principiul de deplasare pozitivă, dar au stabilit camere de volum. Ele sunt foarte potrivite pentru comprimarea volume mari de refrigerant la presiuni relativ scăzute. Forța de compresie generate de un rotor este mic, astfel sistemele care folosesc compresoare centrifugale, de obicei, folosesc două sau mai multe etape (roți rotoare) în serie pentru a genera forțe mari de compresiune. Compresoare centrifugale sunt de dorit pentru designul lor simplu, câteva piese în mișcare, și eficiența energetică atunci când funcționează mai multe etape.

Frigorifici

De obicei, compresoare sunt proiectate pentru a lucra cu un anumit tip de agent frigorific. Selectarea unui compresor de refrigerare sau aer condiționat compresor propriu necesită găsirea unui compresor evaluat pentru agentul frigorific dorit de aplicare. Frigorifici sunt date nume, cum ar fi R-12 sau R-134a de la Societatea Americana de încălzire, răcire și aer condiționat-Inginerilor (ASHRAE). Frigorifici ideale au proprietăți termodinamice favorabile si sunt inerte chimic (inox), ecologice (degradabile), și în condiții de siguranță (toxic, neinflamabil). Lichidul dorit să aibă un punct de fierbere puțin sub temperatura țintă, un foc mare de vaporizare, densitate lichid moderat, densitate mare de gaz, iar o temperatură critică ridicată.

Specificații

Există o serie de specificații să ia în considerare atunci când se alege compresoare. Acestea includ capacitatea de, temperatura de condensare, temperatura de vaporizare, rata, și puterea flux.

Diagrame ca aceasta sunt furnizate de către producătorul compresorului, care permite inginerilor să facă aceste ajustări în mod corespunzător o dată în sistem:

 

 Compresor de masă caietul de sarcini

 

Tabelul de credit: Carlyle Compresor Company

 

 • Capacitate (Btu / h) măsoară capacitatea unui compresor frigorific pentru îndepărtarea căldurii din gazul refrigerant. Ratingurile capacitate nominală se bazează pe un set standard de condiții care includ condensare temperatură (CT), temperatura de evaporare (ET), revoluții agent frigorific, și cu motor pe minut (rpm). De obicei, compresoare frigorifice și compresoare de aer condiționat poate rula la mai multe valori diferite pentru acești parametri, cu modificările corespunzătoare în calitatea lor de răcire. După prima utilizare, compresoarele pot fi optimizat și ajustate la condițiile de capacitate și de funcționare dorite.
 • Temperatura de condensare este gama de temperaturi de condensare pe care compresorul este evaluat pentru a funcționa.
 • Temperatura de vaporizare este gama de temperaturi prin evaporare pe care compresorul este evaluat pentru a funcționa.
 • Debitul este rata (în masă), la care fluidul este trecut prin compresor, măsurată în livre pe oră (lb / hr) sau kg per oră (kg / h).
 • Putere (W) este puterea de intrare necesare pentru a rula motorul compresorului dintr-un punct de funcționare specific.
Compresoare frigorifice și compresoare de aer condiționat, de asemenea, caietul de sarcini de putere transporta-source definite de tensiune / frecvență / fază. Alegeri comune includ 12 VDC și 24 VDC, precum 115/60/1, 230/50/1, 208-230 / 60/1, 208-230 / 60/3, 380/50/3, 460/60 / 3 și 575/60/3.


Caracteristici

Compresoare frigorifice și compresoare de aer condiționat poate încorpora o serie de caracteristici care pot fi importante pentru anumite aplicații.

 • Termică oprit - compresor are comenzi care transforma compresorul oprit la temperaturi ridicate pentru a preveni supraîncălzirea. De asemenea, ei pot oferi repornire odată ce compresorul sa răcit sub o anumită temperatură.
 • Sigilarea - descrie modul sunt situate compresor și motorului de antrenare în raport cu gazul sau vaporii fi comprimate. Compresoarele sigilate nu permit gazului o cale pentru a scurge din sistemul. Compresoare poate fi una dintre cele trei tipuri de: deschis, ermetic, și semi-ermetice.
  • Tipuri de deschise au o carcasă separată pentru compresor și motor. Ele se bazează pe lubrifiant în sistem pentru a splash pe componentele pompei și sigilii. Dacă nu a fost exploatată în mod frecvent, sistemul se poate scurge gaze de funcționare.Compresoare deschise poate fi condus de la sursele de alimentare non-electrice, cum ar fi motoarele cu combustie.
  • Tipuri de ermetice sigiliu compresorul și motorul împreună în aceeași carcasă. Aceste compresoare sunt scurgeri-free și poate sta pentru perioade lungi de timp nefolosite, dar nu poate fi menținută sau reparate.
  • Tipuri de semi-ermetic conține, de asemenea motorul și compresorul într-o singură carcasă, dar în loc de o carcasă dintr-o bucată încorporează capace cu garnitură de etanșare / șuruburi. Acestea pot fi eliminat întreținerea și repararea compresorului sau motorului.
 • Zgomot redus - funcționarea compresorului generează mai puțin zgomot pentru aplicații în care un mediu liniștit este de dorit.
 • Greutate de lumină - compresor este compact construit sau construite cu materiale cu densitate scăzută pentru sistemele care necesită componente greutate reduse de răcire.
 • Viteză variabilă - compresor are de reglare a vitezei de rulare la diferite prețuri și condiții de debit de operare.

NOTĂ: Platforma traduce automat și în timp real folosind Google Translate și de aceea uneori traducerea este aproximativă sau chiar amuzantă. Totuși puteți găsi destule detalii lămuritoare în acest articol.

 

 

Categorie: reparatii frigidere | Vizualizări: 1195 | Adăugat de: Reparatii-Frigidere | Tag-uri: compresor frigider, compresor aer conditionat
Total comentarii : 0
mai multe informaţii
link-uri primare
link-uri secundare
galerie imagini
contact
Phone: 0000.000.000 Email: mariusfrigotehnist@yahoo.com
Adresa:
Bucureşti
Str: Cozla
Nr: 3
Locaţie pe hartă